Som Nordens største husbygger tager vi ansvar for at bidrage til at udvikle byggebranchen, og vi støtter op om Den Nationale strategi for bæredygtigt byggeri.
Derfor arbejder vi hver dag på at forbedre og optimere måden, vi bygger på. Det gør vi blandt andet ved at teste nye, CO2-reducerede materialer i samarbejde med vores leverandører, afsøge markedet for nye løsninger og sikre den rigtige dokumentation undervejs.
Et vigtigt værktøj for at kunne reducere CO2-udledningen på de huse, vi bygger, er de nye klimaberegninger, som er et lovkrav på alle nybyggede huse pr. 1. januar 2023. Læs mere her.
Vores vigtigste opgave er at sikre, at dit nye hjem har de bedste og mest holdbare løsninger for fremtiden.
Nedenfor kan du gå på opdagelse og læse meget mere om vores arbejde med ansvarlighed hele vejen rundt om et byggeri.
Vores klimamål
*Regnet over en 50-årig betragtningsperiode, hvilket er den periode, der er blevet valgt internationalt (FAQ (byggeriogklima.dk) til klimaberegninger for at sikre mulighed for sammenligning.
Hvor langt er vi?
*CO2-udledning i produktionen af byggematerialer er udledninger, som sker hos vores leverandører, inden vi bygger med materialerne. For mange materialer vil en væsentlig del af CO2-udledningerne, hvis man kigger på en hel livscyklus, dvs. hele produktets levetid, ligge i produktionsfaserne, fx fra den energi, der bruges til at udvinde råvarer og producere materialerne. Derfor har vi en tæt dialog med vores leverandører om dette og efterspørger miljøvaredeklarationer, så vi kan sammenligne forskellige produkter. Derudover, vil der også være andre CO2-udledninger på produktet i de resterende 50 år, som man betragter, når man laver en klimaberegning. Det kan fx være, hvis et materiale har en levetid på mindre end 50 år og derfor skal skiftes ud, samt de udledninger, der sker i forbindelse med eventuel nedrivning af huset og bortskaffelse af materialer.
**Regnet over en 50-årig betragtningsperiode, hvilket er den periode, der er blevet valgt internationalt (FAQ (byggeriogklima.dk) til klimaberegninger for at sikre mulighed for sammenligning.
*I 2023 havde 47% af de huse, vi afleverede, enten jordvarme eller en luft-til-vand varmepumpe, mens 53% havde fjernvarme. Fjernvarme er i gennemsnit 76% vedvarende (Kilde: https://danskfjernvarme.dk/om-os/fakta-om-fjernvarme) og jordvarme, luft-til-vand varmepumper og solceller er vedvarende energikilder.
Mød vores eksperter
Elisabeth Heimdal Wærsted
Elisabeth Heimdal Wærsted er en del af vores forretningsudvikling og ekspert i cirkulær økonomi og bæredygtighed. Hun har en ph.d. fra DTU i designforskning, hvorfra hun også er uddannet civilingeniør i Design og Innovation.
Laila Aagren Christensen
Laila Aagren Christensen er uddannet bygningsingeniør og har arbejdet med energiberegninger og energioptimering i en lang årrække. Senest har hun efteruddannet sig på klimaområdet med relevante kurser omkring Klimaberegninger/LCA-beregninger.
Mads Hannibal Kampmann
Mads Hannibal Kampmann er uddannet bygningskonstruktør fra VIA i Aarhus, hvor han sideløbende med studiet har arbejdet meget med LCA-beregninger. I HusCompagniet arbejder han bl.a. med mulighederne for at reducere CO₂-aftrykket på forskellige konstruktionsløsninger.
Anette Tukjær Haderup
Anette Tukjær Haderup er uddannet bygningskonstruktør og er certificeret rådgiver i bæredygtigt byggeri. Anette har tidligere bl.a. arbejdet med projektering og bæredygtige materialevalg og arbejder nu med LCA-beregninger med særligt fokus på klimadata fra vores leverandører.
Mathias Galschiøt Meyer
Mathias Galschiøt Meyer er uddannet energiteknolog fra UCL og har i flere år arbejdet med energiberegninger samt energioptimeringer af huse. Han har senest efteruddannet sig på klimaområdet med relevante kurser inden for LCA-beregninger.