En holdning til materialer
Vi stiller høje krav til de materialer, vi bygger med. Derfor arbejder vi tæt sammen med mange af vores dygtige leverandører, som løbende udvikler nye, innovative og CO2-reducerede materialer. Når et nyt produkt er gennemtestet, tager vi det i brug.
Vi bruger bl.a.:
- FSC og/eller PEFC-certificeret træ. Det gælder også trægulve og køkken- og badeværelsesinventar. FSC og PEFC er certificeringer for ansvarligt skovbrug.
- Vinduer fra Rationel/Velfac i klasse A. Alt træ er FSC-certificeret, og 93 % af produkterne kan genanvendes. Læs mere her.
- Lavenergi isolering (glasuld) fra ISOVER i ydervægge. Isoleringen består af glasuld, som er lavet af op til 75 % genanvendt glas. Læs mere her. Den løsuld, vi bruger til isolering af loftet, er produceret med produktionsspild fra produktionen af isoleringen i væggene. Begge dele fået mærket Eurofins Indoor Air Comfort GOLD. Det betyder, at isoleringen overholder de fleste krav til frivillige mærkningsordninger i EU, og dermed den højeste standard for indeklimamærkede materialer. Med mærket Eurofins Indoor Air Comfort GOLD overholder man bl.a. det danske indeklimamærke i emissionsklasse 1, som er bedst.
- Gipsplader fra Gyproc og akustiske lofter fra Gyptone, som begge har Dansk Indeklima Mærkning i emissionsklasse 1.
- Mursten fra danske teglværker: Strøjer Tegl, Egernsund Wienerberger og Randers Tegl. Egernsund Wienerberger og Randers Tegl tilbyder CO2-reducerede mursten: LESS fra Egernsund Wienerberger og Greener fra Randers Tegl.
- Vandbesparende VVS-løsninger. Vi tilbyder et stort udvalg af produkter fra kvalitetsmærker som Grohe, Laufen, Quooker, Hans Grohe m.fl.
- Maling, spartel- og fugemasse, har enten EU-Blomsten eller Svanemærket. Filt og væv er Oeko-Tex mærket.
- Mulighed for at vælge Svanemærket HTH inventar (Jylland og Sjælland). Se udvalg her.
- Inventar fra Schmidt Køkkener (Fyn) som har den franske miljøcertificering NF.
Mød vores eksperter
Elisabeth Heimdal Wærsted
Elisabeth Heimdal Wærsted er en del af vores forretningsudvikling og ekspert i cirkulær økonomi og bæredygtighed. Hun har en ph.d. fra DTU i designforskning, hvorfra hun også er uddannet civilingeniør i Design og Innovation.
Laila Aagren Christensen
Laila Aagren Christensen er uddannet bygningsingeniør og har arbejdet med energiberegninger og energioptimering i en lang årrække. Senest har hun efteruddannet sig på klimaområdet med relevante kurser omkring Klimaberegninger/LCA-beregninger.
Mads Hannibal Kampmann
Mads Hannibal Kampmann er uddannet bygningskonstruktør fra VIA i Aarhus, hvor han sideløbende med studiet har arbejdet meget med LCA-beregninger. I HusCompagniet arbejder han bl.a. med mulighederne for at reducere CO₂-aftrykket på forskellige konstruktionsløsninger.
Anette Tukjær Haderup
Anette Tukjær Haderup er uddannet bygningskonstruktør og er certificeret rådgiver i bæredygtigt byggeri. Anette har tidligere bl.a. arbejdet med projektering og bæredygtige materialevalg og arbejder nu med LCA-beregninger med særligt fokus på klimadata fra vores leverandører.
Mathias Galschiøt Meyer
Mathias Galschiøt Meyer er uddannet energiteknolog fra UCL og har i flere år arbejdet med energiberegninger samt energioptimeringer af huse. Han har senest efteruddannet sig på klimaområdet med relevante kurser inden for LCA-beregninger.