God energi
Når man bygger et nyt hus, er det et lovkrav, at det skal skal kunne opnå energimærke A. Nybyggede huse i dag opnår det gode energimærke, fordi de er velisolerede – hele vejen fra fundament og terrændæk til ydervægge og tag. Vinduerne vi bygger med er klasse A super lavenergi, og generelt er husene tætte, uden træk og kuldebroer. Der er ventilationsanlæg med varmegenvinding, hvilket er energibesparende, fordi der bliver brugt mindre energi på at varme luften op, end hvis der ikke var varmegenvinding. Alle huse leveres som standard med vandbesparende vvs-løsninger.
Allerede i januar 2022 udfasede HusCompagniet naturgas, hvilket har resulteret i, at flere vælger vedvarende energikilder til. Vedvarende energikilder kan gøre, at dit hus opnår lavenergimærket A2020. I 2022 var en tredjedel af de huse, vi solgte i HusCompagniet, lavenergihuse.
Du kan tilvælge følgende løsninger:
- Jordvarme eller luft-til-vand varmepumpe
- Solceller med intelligent batteri
- Smart-Home-løsninger, som gør, at du kan spare op til 15% af dit elforbrug (forbrugsel, eksklusive evt. el til opvarmning)
- Et blødgøringsanlæg fra BTW eller LAGUR, som vil gøre, at holdbarheden på rør og hårde hvidevarer forlænges, og at du skal bruge færre rengøringsmidler i dagligdagen
Mød vores eksperter
Elisabeth Heimdal Wærsted
Elisabeth Heimdal Wærsted er en del af vores forretningsudvikling og ekspert i cirkulær økonomi og bæredygtighed. Hun har en ph.d. fra DTU i designforskning, hvorfra hun også er uddannet civilingeniør i Design og Innovation.
Laila Aagren Christensen
Laila Aagren Christensen er uddannet bygningsingeniør og har arbejdet med energiberegninger og energioptimering i en lang årrække. Senest har hun efteruddannet sig på klimaområdet med relevante kurser omkring Klimaberegninger/LCA-beregninger.
Mads Hannibal Kampmann
Mads Hannibal Kampmann er uddannet bygningskonstruktør fra VIA i Aarhus, hvor han sideløbende med studiet har arbejdet meget med LCA-beregninger. I HusCompagniet arbejder han bl.a. med mulighederne for at reducere CO₂-aftrykket på forskellige konstruktionsløsninger.
Anette Tukjær Haderup
Anette Tukjær Haderup er uddannet bygningskonstruktør og er certificeret rådgiver i bæredygtigt byggeri. Anette har tidligere bl.a. arbejdet med projektering og bæredygtige materialevalg og arbejder nu med LCA-beregninger med særligt fokus på klimadata fra vores leverandører.
Mathias Galschiøt Meyer
Mathias Galschiøt Meyer er uddannet energiteknolog fra UCL og har i flere år arbejdet med energiberegninger samt energioptimeringer af huse. Han har senest efteruddannet sig på klimaområdet med relevante kurser inden for LCA-beregninger.